Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


torsdag 31 mars 2011

För att dämpa stressen!

Vad kan man göra när man är stressad?.... handarbete förstås! På sistone gjorde jag massor,bland annat 4 olika spets örhänge (jag ska komma med bilder senare idag!).Eftersom min data har gått åt skogen.....måste jag låna en data på Norrby´s Mötesplats varje gång när jag vill skriva en inlägg.Så är det!
Förstås att jag gjorde andra saker med t.ex.två riktigt fina halsband (samma modell i olika färger) och två armband i samma färg som halsbanden.
Detta modellen om ni kommer ihåg jag presenterade er några veckor sedan!
som jag sagt jag ska komma senare idag med bilderna!
Och för nästkommande väcka har jag många överraskningar för er!!!
Vi ses...nu måste jag springa och hämta min son från skolan!


onsdag 30 mars 2011

Vill ni lära är göra point lace på ...arabiska?

Jo, det är sant!  Jag har hittat en video på Youtube .Nu kommer den:
Några till video:
Eftersom min egen data har crashat jag behöver låna en dator varje gång ner jag vill göra en inlägg så det kan ta tid tills jag kan lägga in nytt .men jag försöker göra inlägg varje väcka!
Jag kommer nästa väcka med helt nya modeller!

torsdag 24 mars 2011

Nu kommer våren med några teckningar!



En riktigt fint teckning med påskliljor!  man kan använda den runda vanliga lasetten för att göra blommorna och bladen och för halva delen av kanten kan man välja mellan :att använda den runda lasetten på bege sidorna och sy i mitten en spiral motiv som detta på nästkommande bild:











                                                  Just detta modellen,är en bred lasett gjord med 4 stolpar dit och tillbaka, när den är monterad på tygen (sytt på tygen) och själva spetsen är färdig sytt då, avslutar man med att virka runt omkring den breda lasetten.






På detta sättet kan man virka runt den breda lasetten.Du ska virka 4 fastmaskor och sedan 3 luftmaskor 1fastmaska och 4 fastmaskor och 3luftmaskor 1fastmaska.






Och några till vår relaterade teckningar!
Detta är en mindre spetsduk med små tulpaner.Men genom att använda samma modell några gånger man kan göra en stor spetsduk.det är du som bestämmer hur stor du vill göra.



En mindre spetsduk med två tulpaner.






Detta är en medelstor spetsduk.I mitten av duken kan man använda en bredare variant av lasett eller man kan ha en broderad tyg.Då måste man tänka på att använda samma tyg för både mitten av spetsduken och för att si lasetten på samma tyg.När man har avslutat spetsduken ,då tar man bort den tygbiten som var underlag för spetsduken, men man måste ta hänsyn för den tygbiten  som finns i mitten för att den ska vara kvar.







lördag 19 mars 2011

Ensam......!!

Vilken dag!!! Jag är helt ensam! På en sätt känns det riktigt bra, eftersom jag inte ens kommer ihåg när hade jag sist såååå ... ledigt! Kanske aldrig! Min minsta är hos *kontakt familjen* nära Borås , och min stora är på fest med kompisarna och tjejen...
Och jag ....har hela kvällen framför data ,som jag aldrig fått (så länge) i alla fall.Men det måste jag erkänna att jag redan saknar pojkarna ! Jag har läst en massa om adhd personer,på olika blogg;jag har aldrig haft tid för att läsa om andras förhållande mot adhd problematiken,jag har tillräckligt att tänka på min sons problematik.Jag tycker fortfarande att: om man vill uppnå något man kan. Jag har kämpat mycket för att min son ska må bättre, och jag ser att; så småningom händer det men jag måste vara uthållig och ha bättre tålamod.
Igår pratade jag med en kvinna om integration.Hon (kommer från en arabisk land) berättade att hon tycker inte om att bo på Norrby stadsdelen men hon vill att sina barn ska ha kompisar och inte vara mobbade,hon föreslog mig att det skulle vara bättre om jag flyttar min son i en annan skola (speciell skola för barn som har autism), för att hon tycker att min son blir mobbad i en vanlig skola. Min egen uppfattning är att   han har det tillräckligt bra där. Hans klasskamrater accepterar honom hur han är och skolan har gjort mycket för honom.De har anpassat undervisningen efter hans behov men,han ändå klagar eftersom han har svårt för krav och regler.Jag har en bra relation med de på skolan.När det händer  att min son kan inte fokusera på läxan (det går inte vad  än läraren gör)så att jag måste hjälpa honom själv hemma (nuförtiden händer detta nästan varje dag).
Hemma går det mycket bättre,här är  bara vi två så att här finns inte andra som kan störa honom(för att han känner sig störd av så många olika ljud).På grund av detta jag föreslagit på skolan att: om de inte klarar av att lära honom något en dag, då måste de skriva ner, alt som de vill att jag skall  lära honom och jag gör det.Detta fungerar riktigt bra men han har stora svårigheter med matematiken.Han har svårt att memorera.Nu måste jag hitta en möjlighet (visuellt) att hjälpa honom med multiplikation.Jag skulle vara mycket tacksam om någon skulle kunna ge mig en tips om någon program som kan hjälpa honom att memorera lättare.
Han tycker att det är riktigt roligt att göra läxorna med mamma!Han håller ut 15-20 min utan att röra på sig för mycket, som är stor sak hos en hyperaktiv barn.Vi brukar ta en*rast*emellan för att han ska inte känna sig pressad att göra läxor och på detta sättet har han mer ....lust att jobba. På *rasten* får han *bestämma*vad han vill läka med, men jag förbereder honom att han får ta bara 30 min och när jag säger till, då måste vi börja med läxorna igen! Detta metoden fungerar rätt bra!
Jag tycker att jag har skrivit tillräckligt idag ! Nu vill jag njuta av lite  musik som jag älskar!
Ni får lyssna: HAILEY WESTERNA!


fredag 18 mars 2011

Förändringar och konsekvenser!

Denna veckan gjorde jag mycket förändring hemma! Jag var tvungen att göra eftersom min stora son (som har snart 18 år)ville ha  lite avskildhet (han har flickvän) och eftersom min minsta son  vill sova bara med mig (fortfarande....) så, omorganiserade jag hela lägenheten. På en sätt blev den mycket bättre så och på annan......blev den sämre.Jag ska förklara varför! 
Min minsta son som har visa autistiska problem (han befinner sig under utredning på BUP just i detta perioden ) så att han hade det svårt.Eftersom, jag har inte gjort så stora förändringar på sistone, (sista 2 år)och jag tyckte, att han blev lite bättre på att acceptera förändringar,så trodde jag inte att  han ska reagera på det sättet. Han var hemma hos en av sina kompisar (nuförtiden har han 1 kompis) men, när han kom hem och upptäckte vad som hände han accepterade inte, som följd....blev utbrott men, inom några minuter blev det tyst ...och han blev nedstämd hela kvällen och till sist kom han bredvid mig på soffan och berättade varför är han SÅÅ.... ledsen. Jag  visste vad var problemet och förklarade för honom varför gjorde jag så men, jag observerade nästkommande dagarna, att han blev påverkad av förändringarna.Han lyssnade inte på samma sätt som förut ,jag behövde säga till honom ,många gånger tills han lydde min ord och var oroligare än förut. 
I morse t.ex. hade han mycket svårt att lyssna på mig han skilde på mig alt t.ex.varför behövde jag flytta sina leksaker, för att  nu hittar han ingenting och han började skrika ,och ville inte  kollaborera med mig (inte borsta tänderna,inte ta på sig kläderna,inte äta  .....inte,inte).Han tycker att på skolan är för mycket krav att han måste göra bara matematik och matematik.Han är i 2:an och de gör multiplikationer och för honom är dubbelt så svårt gemförbart med andra barn, för att han har låg arbetsminne. Så..att i  morse hade vi väldigt svårt att komma överens om att man måste gå till skolan. Jag har låtit honom lugna sig ner, och detta tag nesan 2 timmar,så att till slut runtomkring kl.10 gick han till skolan!

torsdag 17 mars 2011

Ny teckning med...vindruvor!

Igår var jag på fynd tur, och sökte efter någon form av tyg, för en gardin som jag skulle behöva i vardagsrummet. Själva tygen gav mig idéen att kombinera den, med point lace spets men,nu kommer att vara naturfärgad spets! Själva teckningen är från en av mammas böcker och representerar vindruvor.
Nu kommer bilden med teckningen:
Jag ska sy varje vindruva för sig på gardinens nedre del.
Detta modellen kan man göra på olika sätt. Vindruvorna kan man göra i relief form eller platt form hur du kan lära dig best.Hur man gör vindruvorna ( bild) hittar ni i en äldre inlägg på bloggen men jag ska visa er igen den enklaste formen .
hur man gör: Du skall göra en kedja med 8-10 maskor (detta kan du bastema själv hur stora ska  vindruvorna vara) och sedan virkar du runt med enkel fastmaska hur tät som möjligt.
Tips: du kan använda druvorna på avigsida  själv tycker jag att just detta modellen ser bättre ut på avigsidan som på detta bilden.




En annan vindruva är den svåraste, som i detta bilden.Just detta modellen behöver en större skicklighet.Man skall börja på samma sätt som på före detta modellen,men skillnaden är att: man måste fortsätta virka runt vindruvan, genom att dra fast maskor genom hållen i mitten av druvan  hur tät som möjligt,och gå runt några gånger .
Detta kan du bestämma själv därför att du måste bygga  uppåt vindruvan så att den skall vara minst 5 mm hög.Just i detta bilden syns olika storlekar eftersom jag började med en kedja med 8,10 eller 12 maskor per  kedja.Du kan bestämma själv hur stora eller höga vill du att vindruvorna skall vara.
Dessa vindruvorna är gjorda efter min egen version av modellen men du kan hitta en bättre version i en bok skriven av SILVIA MURARIU (man kan hitta den på internet) hon är en amerikans författare (som är född i Rumänien) och som har sina egna designade modeller i just point lace tekniken.
Resten av modellen är gjort genom att använda den runda lasetten och  att sy ihop delarna med hjälp av fötter.Själva bladen kan du fylla upp genom att väva  tätt med modellen på nästkommande bilden.
Detta motiven är en tät och platt ogenomskinlig motiv som jag rekommenderar om du gör bladen med den runda lasetten.
Men...det finns en annan variant av vindruvsblad den som är virkad som du kan sy på den tecknade tygen och sedan sy ihop med resterande modellen genom att använda så kallade fötter.


tisdag 15 mars 2011

Dukka med spets,point lace...förstås!

Här kommer några bilder med dukad pink bordstablett och lite olika spets!




























bordstabletten har en annan spets (ej handgjort) just detta kallas för fransk makrame spets (maskingjort)










ett närmare titt











Mörk brun,benvit,vit och 2 helt olika spets kombinerade med varandra och.....se resultatet!










Den vita stolen fick lite förvandling! Om du har många olika små spets hemma du kan sy dem på en tyg och göra så här...









 Stolen bakifrån...











 För att tygen skall inte glida ner, är bäst om du lägger runt stolen, två ihop knutet gardinbard.Jag använde 2 olik färgad gardinband men det går hur som helst bara att anpassa färgerna med varandra.




måndag 14 mars 2011

Jag fyndade förra väckan!

Förra väckan , i torsdags var jag ute på fynd och kolla vad jag hittade!
Detta är en kökshandduk en dekorativ sådan!
Är fint broderad och har applikationer (den nedre delen av kjolen) och en liten spets nere.




Detta är en annan dekorativt kökshandduk som är broderad i gul och brun och har en liten spets i nedre delen.



och den tredje som är broderad med tjusiga blommor i mitten











Och nu kommer några bilder med olik broderade tavlor eller bättre sagt olika broderier i ram.






















Dessa två ovala tavlorna broderade med korsstygn är riktigt finna i en interiör i nyrokoko stil.









Två runda tavlor broderade med korsstygn som kommer att funka bra, i vilken som helst hem!










 Två  underbara tavlor som kan fungera t.o.m. i en minimalistiskt inred miljö! De är broderade med pastell färgade DMC brodertråd. 









enkelt och fint...om du längtar efter våren...











Tjusiga broderade fåglar












Och alla dessa tavlorna, hittade jag, på en och samma ställe, i Borås på en sekond hand affär : Myrorna. 
Jag hoppas att jag inspirerade för lite fynd! Ha en bra dag! 

fredag 11 mars 2011

Gulasch soppa och ungersk folkdans !

Nu kommer jag med en av minna favorit recept; gulasch soppa " kryddat" med lite folkdans från Transylvanien, från Salaj län .

Här kommer recepten först....

Ingredienser: för 4 personer
  • 2 lök hackad
  • 2 mat sked olja
  • 1 kg fläskkött
  • salt,peppar,paprika pulver
  • hackad persilja blad
  • 3-4 morötter
  • 2 persilja i bittar
  • 1 pyttelitet vitkål
  • 1 hel medelstor lök
  • en halv medelstor röt selleri
  • 3 stora potatisar skurna i små bitar 
  • 2-3 mat sked olja för att fritera grönsakerna
Förberedelser:
I en kastrull med olja ska du fritära löken tills den blir mjuk.Lägg köttet och fritära den tills den ändrar färg (du lägger köttet på löken och blandar ihop den med löken) ,tillsätt salt,peppar,paprika pulver sätt locken på och lätt friteras  cca.10 min sedan häll vatten ovan på tills den täcker över köttet och lätt sjuda under locket ,på svag värme tills köttet är färdigt. 

Du kan tillsätta vatten om det behövs!
När köttet är färdigt ,tar du ner från spisen och lägger den vid sidan,medan du förbereder ett annat kastrull och häller 3l vatten i den.Tillsätter vägeta (eller 2- kött buljong) och lägger i : morötter,persilja(rötter),selleri skivade i rondeller och härdade i lite olja, sedan tillsätter löken (hela) och den liten vitkålen (hela); och till slut tillsätter du potatisen skuren i tärningar.
Lätt koka!
När alla grönsakerna är kokta tillsätter du kött blandningen och du kan krydda lite till om det behövs och sedan ...att inte glömma ..ta ut löken och vitkålen!
Till slut strö över en knippa hackad persilja och lägg locken på 5 minuter för att smakerna skall blandas.

Tips: Servera varmt med stark paprika (i små bitar)!

Ha en bra dag och god måltid med gulasch!
 Och.... liten ungersk folkmusik med dans från Transylvanien Salaj län!





torsdag 10 mars 2011

Nyt spetsduk i.....grå-grönt!

Hela förra väckan jobbade jag med en medel stor spetsduk . Nu kombinerade jag 2 färg som är lite annorlunda tillsammans! Jag ska presentera är hur jag jobbade stegvis,genom bilder.
På första bilden syns det hur jag fyllde blomman.






 

                                                                         Här syns hela modellen .











bladen lite närmare....




Den färdigjorda spetsduken på en vit bord!












Samma spetsduk på en mörkare yta.












Samma spets på en kudde!












och....på en lampskärm 













Hoppas att ni fått lite inspiration!  Ha en bra dag!


tisdag 8 mars 2011

Den 8:e Mars är kvinnornas dag!


Igår,frågade mig min minsta son varför måste man fira kvinnornas dag och hur måste man göra detta? Jag berättade hur brukar man fira i Rumänien denna dagen. Mannen i familjen ger presenter till henne eller bjuder ut henne.Mest kända presenten är så kallade "MARTISOR" som i Rumänien ger man till kvinnor på 8:e Mars och som är en miniatyr av någon form (blomma eller någon annan motiv)gjort av något material t.ex:metalltyg,eller filt.
Min son fick lite information och hade lust att skapa något själv Så....nu kommer bilden med detta...


Den 8:e mars är erkänd nästan i hela världen som kvinnornas dag!
Kvinnan kan vara: din fru,din mamma,syster, flickvän eller bara en kollega men utom de ditt liv skulle inte fungera väll!

Denna dagen : 8:e Mars blev erkänd som kvinnornas dag i 1977 först internationellt.Efter detta blev en tradition i nästan hela Europa och USA att fira den.

Denna dagen är kvinnornas dag de som kämpade och kämpar för att vi allihopa ska ha rätt till: att lära,rösta,rätt till sjukförsäkring och att ha rätt till att välja och säga NEJ!

I Sverige tror man på jämställdhet emellan kvinnor och män men i andra länder detta är inte en självklarhet. Man måste kämpa för att ha rätt till detta.

I visa länder i världen kvinnan kan till och med dö om hon försöker kämpa för jämställdheten!
Hälsa denna dagen genom att göra något speciellt tillsammans med din älskade,skämma bort henne med något!!

Och nu kommer minna spets miniatyrer "martisor" som jag hälsar med alla kvinnorna i hela världen!
En snödroppe och en hjärta!



Jag önskar er en underbar dag!

söndag 6 mars 2011

Spenande halsband!

Igår hade jag lust att teckna som jag har inte gjort på länge!
Så ritade jag bland annat en spets halsband. Detta är min egen design, och jag föreslår att den ska göras med en enkel rund lasett. 

Man ska överföra teckningen på en kanvas tyg är best om man använder kanvas eftersom spetsen behöver en stark underlag för att formen skall vara i samma storlek som på teckningen.Om man använder en mjuk tyg, då kan hända att; storleken på spets blir minskad eftersom när man gör fötterna emellan olika delarna,(bladen och blommor) då kan man dra hårdare och då minskas spetsens storlek (den blir mindre än själva teckningen).
Nu kommer bilden med teckningen!
Ni kan observera att jag ritade enfärgad men man kan använda olika färger hur ni vill utifrån behovet (vilka kläder ska man anpassa till).
 Vad som är spännande med varje teckning är att man kan använda olika motiv för att fylla i mitten av bladen och blommorna och på så sätt blir samma teckning men olika design.

När man gör halsband av spets (point lace tekniken) då är det best om man använder, en mjukare tunn tråd, då kan man undvika eventuellt att halsen blir irriterat av bomullstråden som i vanlig fall används till spets. 
Min modell presenterar den fram delen av spets halsbanden här på bilden ,men resterande delen kan man göra med olika metoder t.ex: genom att sy till ,på varje sida ,en platt lasett gjort med 3 maskar och sedan vänder man och gör två fasta maskar och en mask till ,och sedan vänder man igen, och gör man 2 fasta maskar och en enkel mask till och vänder man igen.

Detta modellen upprepas tills man har den önskade längden på bege sidorna av halsbanden!När man sydde fast lasetten på bege sidorna då syr man låset.(som man kan köpa på affär som säljer t.ex: tyg eller handarbetstillbehör).
Man har ett annat möjlighet t.ex: att sy fast 2 tunna organza band på bege sidorna av halsbanden och sedan bara knyta dem.
Jag hoppas att ni fick inspiration och önskar er en bra dag!
Och....jag lägger till en video med bra musik! med INNA-en rumänsk sångerska!
 


fredag 4 mars 2011

ADHD,sfaturi utile ale unei mame

Primii 6 ani din viata fiului meu a  fost doar o lupta impotriva unui uragan! Acasa a functionat un pic mai bine dar nu cu mult. Am observat devreme cand a fost mic ca ceva nu este in regula cu el (de la varsta de 1 an)dar,atunci nu stiam ce este cu el.Nu aveam nici o informatie la indemana.
De exemplu: 

La varsta de 2 ani  majoritatea copiilor au inceput sa vorbeasca ,sa faca propozitii dar el nu putea sa spuna doar cca.20 de cuvinte si numai pe suedeza nu si romaneste.Nu facea propozitii,mai mult ma prindea de deget si ma ducea la :apa,paine sau la dulap.
Nu accepta sa -i spui nu ,atunci facea circ urla ,arunca lucruri pe jos si asa o tinea 3 ore.Deoarece eu a trebuit sa studiez ,sa invat limba am fost nevoita sa-l inscriu la cresa-gradinita aici se numeste dagis.
A inceput sa vorbeasca la 3.5 ani (suedeza). Datorita problemei pe care o are referitor la concentrare nu a putut sa invete ambele limbi deodata si atunci, noi ne-am concentrat doar pe limba suedeza. Bineinteles ca educatoarele au tot spus ca eu acasa trebuie sa continuu sa vorbesc cu el romaneste  ca numai asa poate sa inteleaga mai bine limba suedeza,si la gradinita ele vor vorbi cu el doar pe suedeza dar din pacate nu a functionat.
Toate simtomele care s-au aratat eu le-am notat intr-un caiet si cand am cumparat primul compiuter am inceput sa caut informatii pe internet.
Incet au trecut anii ,problemele au continuat,s-au inmultit educatoarele de la gradinita au inceput si ele sa observe ca ceva nu este in regula cu el,si m-au trimis la vardcentral (dispensar) ca sa i se faca un control si in cazul in care ei considera ca este nevoie , s-mi faca o trimitere la psiholog.
Ei..dar nu a mers asa usor. Pana ce copilul meu nu a implinit 5 ani eu am tot plins,am tot batut pe la usile dispensarului dar nimeni nu m-a putut ajuta pt ca ei trebuie sa observe comportamentul copilului si dupa aceea sa ajute.
Am avut noroc ca la un moment dat a venit un alt rector (director) la gradinita la care era copilul si ea a inceput sa-mi dea sfaturi si datorita ei au inceput sa m-i se  deschida toate "usile",deoarece ea a stiut multe despre probleme de autism. Si ea avea un copil cu aceste probleme.
Cind copilul meu avea 1,5 ani ,daca-i schimbamfata de perna sau plapuma,chiar si perdelele in camera lui,sau doamne fereste aranjam camera altfel decat el era obisnuit sa vada,facea un circ monstru,urla,tipa ,si eu habar nu aveam de ce face asta.
Bineinteles ca tot comportamentul acesta a facut nemultumiri si mult stress in jur atit acasa cat si la gradinita.In perioada aceea eu am fost nevoita sa studiez asa ca nu ne-a fost deloc usor. 
Cind el a implinit 5 ani am ajuns cu el la psiholog la clinica pentru copii.Ei ,de acolo a inceput schimbarea in viata lui si a noastra dar foarte incet!Incet,incet dupa 1 an au inceput sa apara rezultate mici la inceput nesemnicative dar acum el este cu totul alt copil in comparatie cum a fost acum 3 ani.
De exemplu:
Nu mai este chiar asa de hiperactiv,acasa in orice caz.La scoala insa are probleme mari (el nu are probleme cu inteligenta) el are probleme cu concentrarea,nu sta locului,se concentreaza doar daca are un interes special(de ex. desenatul) si doar 15-20 minute sau8 daca are un pian in jurul lui. Imposibilitatea de a si controla impulsurile este de asemenea o mare problema la el (daca este sau se simte amenintat dintr-o data loveste).
Acuma la cererea mea scoala a inceput sa-l invete sa citeasca  miscarile corporale a celor din jur si sa incerce sa-si controleze impulsurile metoda se  numeste ART.Aceasta metoda se foloseste cu succes la copii autisti in USA  si incet incet da rezultate si la el.
In cazul nostru a dat rezultat faptul ca am ajuns cu el de mic la psiholog si au inceput sa-lexamineze pentru ca, asa sa-u luat masuri multiple pentru ca el sa fie ajutat si sa ne ajute si pe noi inplicandus e mai bine in viata noastra. Socialul ne-a trimis o persoana care a functionat ca un fel de pedagog care sa urmareasca reactiile copilului in diferite ipostaze si impreuna cu mine sa gaseasca o posibilitate de a rezolva problema. Cam acelasi rol ca o Nany.Ea a trebuit sa dea raport la psihologi si psihologii ne au dat sfaturi cum sa facem.Unele au functionat altele nu. Simtomele de baza continua ,si vor fi toata viata lui, dar multe se pot ameliora si unele pot sa si dispara cu anii ,dar pentru asta trebuie mers in timp si cerut ajutor.



torsdag 3 mars 2011

Några bilder...igen!


Idag tänkte jag är tiden att lägga ut nya bilder från mammas böcker.

Detta modellen   är  egentligen inte så svårt att göra eftersom man ska bara kunna föra lasetten runt omkring efter täckningen.
Man måste sy ihop delar av lasettena emellan och göra fötterna.Det finns inte blad att fylla i.


Här finns mycket mer jobb att göra , på detta täckningen kan finnas många blad att fylla i men det kan vara du som bestämmer vilka ska de vara. Det finns många fötter att sy.
Glöm inte att : i så fal att du väljer att fylla i alla blad då,måste du göra detta först och sedan ska du sy övriga delarna ihop genom fötter.

tisdag 1 mars 2011

Började du med bladen?

Började du fila i bladen? Om du gjorde det, då är det dags att jag ska visa dig några fina blad modell.
De 5 första bilder kommer från mammas böcker och resten  är från mina egna handarbete.
Hur gör man detta modellen: man måste börja i ena sidan och dra tråden genom lasetten (cca.2 cm ),fixa med en lite stygn i ena sidan och sedan fortsätta genom att dra tråden från en sida till den andra sidan av bladen, i  spiral ,och  dra tråden genom varannan öga på bege sidorna .
Om du har observerat den runda lasetten (virkade tråden) har på bege sidorna så kallade ögon detta är en bild som visar nermare vad jag menar...


 Detta modellen är gjort genom att sy runt bladen inuti,genom att dra tråden genom varannan öga och sedan göra före detta modellen (beskrivningen på 1:a bilden)
Detta modellen kallas som fjärilen.




En kompakt fyllning.Här drar man tråden genom varannan öga.


 Detta modellen ger en tätare fyllning.
 Dubbel spiral.









Nu hoppas jag att ni fick lite inspiration och tips!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...