Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


onsdag 31 augusti 2011

Liten rund och blommig spetsduk i rumänsk point lace!

Jag har hittat två teckning från en av mammas böcker  med rumänsk point lace, som jag har aldrig visat er. Det är en medel stor (cca 55 cm) och en litet större som har samma blommor som förre detta men annan modell men, bege   är runda med blommor.Och så tänkte jag visa er, några bilder om hur kan ni jobba   med dem, hur kan ni sy inuti blommorna och bladen.
en medel stor point lace duk cca 50-55 cm

en stor(cca 90 cm) point lace spets duk som har samma blommor fast inte samma modell

OBLIGATORISKT ATT VETA!



sladden ser ut så: som på bilden









och....man gör den så.....som på bilden
och...syr man fast den på en tecknat tyg på det här sättet....som på bilden till vänster
När alt är fast på tygen då börjar man jobba med  modellen ifrån mitten utåt mot kanten eller man kan börja jobba med blommorna och bladen först och sedan gör man fötterna emellan blom-motiverna.






Nu kommer jag visa er några bilder på hur kan ni sy inuti blommorna:



Detta modellen som ni ser  på bilden passar till att sy inuti blommorna.
detta modellen ser ni på den färdig sydda point lace duken 
så..kan ni sy bladen (den enklaste modellen)
ett annat variant är detta
eller...detta modellen











När ni har avslutat arbetet med blommorna och bladen börjar ni jobba med fötterna som ska se ut så.....som på bilden nedan. 

  • Fötterna får inte vara skrynkliga de skall vara raka! Detta kan ni uppnå genom att dra försiktigt men bra tråden från en sida till den annan v.s. emellan motiverna . Ni skall dra tråden dubbelt från ena sidan till den andra och sedan sy runt tråden som ni ska se på nästkommande bilden :




När alt är färdigt, då skall ni avlägsna spetsen, ifrån tygen, genom att klippa bort sytråden på baksidan av tygen, försiktigt, utan att klippa av spetsen! 

Börja genast med spetsen!!

tisdag 30 augusti 2011

Rumänsk point lace eller Irländsk spets ! Eller.....både och!

Jaja-men!! Vist man kan kombinera de två olika spets teknikerna! Hur? Så att man gör en massa virkat sladd (lasett), i valfri färg. Sedan syr man fast dem, efter en egen design (detta är rumänsk spets teknik), och sedan avslutar man, genom att virka den oregelbundna nätet, som är specifik hos den Irländska spets tekniken, och sedan........ ÄR DET KLART!
Varför beskrev jag alt detta? För att:jag ritade några teckningar (färgade) för några västar ni får se bilderna.
framdelen för den första modellen
halva bakdelen av samma modell
en annan modell som är tänkt i brun-grön 
en kort bolero,halva bakdelen
FÖRSTÅS ATT ALLA DESSA MODELLER VAR TÄNKTA FÖR EN VÄST I DEN RUMÄNSKA SPETS TEKNIKEN MEN, MAN KAN KOMBINERA VÄLDIGT LÄTT DE TVÅ SPETS TEKNIKERNA!
HUR?
GENOM ATT SY FAST LASETTEN (SLADDEN) FÖRST OCH SEDAN VIRKA NÄTTEN .
Jag hoppas jag har bidragit med lite inspiration för er som tycker om SPETS!
HA DET BRA IDAG!



lördag 27 augusti 2011

Jag avslutade västen i irländsk spets !

Nu ska jag visa er bilder på den sista handarbete som jag gjort i nästan två väckor .Som skillnad jämförbart med   den senaste väst (den gröna med orange-vit-blå blommor) som ni kan se här: på vänster den nya är gjort med pastell färg V.S. melerad blå-kamel-vit och nätet är gjort av kamel merceriserat bomull.






Här kommer bilden på den nya västen....från början till slut.
så här började jag

detta blev....

så började jag framdelen...

detta blev...

en detalj
INFORMATION:
OM NI UNDRAR!
NÄTET MÅSTE  MAN GÖRA PÅ DET HÄR SÄTET HUR NI SER PÅ BILDEN V.S. OREGELBUNDEN!
ANNARS, VARJE GÅNG ,NÄR JAG GÖR NÅGOT NYTT MED DETTA TEKNIKEN, STÄLLER JAG UT PÅ DEN HÖGRA SIDAN PÅ MIN BLOGG!

Vi ses nästa väcka med en ny handarbete, ha det roligt på helgen!




fredag 26 augusti 2011

blommor i fönstret med matchande spets

Eftersom koriandern på min balkong har blommat ut , jag klippte dem, och ställde dem i en brun kruka/vas med vatten i förstås. Under vasen ställde jag en liten knypplat rund spets och kolla vad det blev.....
knypplat små spets duk


koriander blommor med matchande spets

onsdag 24 augusti 2011

Stjärnformiga virkade små spetsdukar

Som vanligt på fynd dag,hittade jag förra väckan fina små runda virkade spetsdukar. Jag hittade massor men, idag ska jag visa er några, som var med stjärna i mitten eller, i form av stjärna.





 Den sista bilden representerar olika små spetsduk som jag hittade på en och samma fynd dag i en sekond hand butik.Vist ser de bra ut så här allesammans! 




lördag 20 augusti 2011

Om mig och min son!

Jag tänkte att skriva lite om mitt eget liv, som mamma i första hand till två söner,en som har diagnosen Autism och ADHD och den andre som jag misstänker att ha ADHD och har 18 år, och kvinna. Utom att jag är mamma till minna söner,skulle jag vara kvinna, men detta har jag nästan glömt om, eftersom minna 8 år i Sverige, handlade om kampen för att minna söner skall ha det bra, så att jag glömde helt och hållet om mitt eget liv och behov. Kärlek? Ja ! Jag vill känna kärlek själv eller ifrån någon (man)  men tyvärr, inte många män ( i min ålder) vill ha att göra, med en kvinna som har barn med Autism.Detta resulterar att jag inte ens hinner lära känna någon,eller, hinna vara kärr.
Ni som brukar läsa i min blogg, observerade att jag har  skrivit nästa ingenting om min stor son, men nu, vill jag göra en undantag eftersom , han var den som drag mest i familjen på grund av hans lillebrors handikapp.Han led mycket på grund av lillebrors Autism och ADHD.
För 3 år sedan hans lillebror var okontrollerbart. Sedan dess lärde vi oss ( av oss själva mest) hur kan vi göra för att lillebrors utbrott skall minska. Han var en stor hjälp för mig och jag kan vara tacksam att jag har honom!
Med tiden och med rätt hjälp,blev min minsta mycket bättre och vi hämma, blev mycket lugnare en vi var för några år sedan.
Ungefär för 1,5 år sedan observerade jag att min stor son hade svårt att hålla tider,att planera och organisera sin tid (han ofta gick för sent i skolan) som följd var jag inkallad till samtal i skolan men ändå hjälpte inte eftersom han lyssnade inte på min råd.Han utvecklades negativt i skolan (hade speciella intresse för vissa ämne och andra som han inte tyckte om ,hade han IG-varning för) samtidigt som hämma kämpade han emot regler och krav.
När jag bad honom att göra läxor,eller städa efter sig , blev han impulsiv med utbrott som följd och förstås var han inte skyldig för händelserna! I nu lägget skall han byta (kanske om han har tur) till den tredje gymnasiet men detta är oklart en eftersom han skjutit upp den viktigaste ämnen,så att han inte ens vet om han ska få möjligheten att studera vidare (år 2) på en ny gymnasium.På de ämnena som han är väldigt intresserad för,har han bara MVG.
På sistone, försöker jag lära mig acceptera hans "självständighets behov" inte att han är självständig, nej....det är han inte, eftersom han gör samma sak fortfarande: skjuter upp alt som han behöver göra, tills i sista minuten, och då, är han stressad till yttersta och lyssnar inte på min råd, han vill göra saker och ting på sitt eget sätt. Det skulle vara ok i normalt sätt, men tyvärr, hinner han inte att göra alt på en gång, då väljer han helt fel ordning och förstås accepterar han inte hjälp.Jag vet inte hur skulle jag kunna hjälpa honom bäst, att inte ens hjälpa honom, och låta honom göra hur han vill, eller, kämpa emot hans vilja. Jag kan inte se hur han förstår sitt eget liv!
Alla de svårigheterna har jag upptäckt hos honom( som jag själv utträdd) är symptom som är specifika hos tonåringar med ADHD.Jag har skuld-känslor över att jag var så upptagen med den andra sonens handikapp,att jag kunde inte observera honom tidigare och försöka hjälpa honom tidigare. 
Jag vet att miljön kan påverka hans ärftliga problem ytterligare, om han skulle haft en lugn familj miljö skulle han inte utvecklat sådana svårigheter.Kanske jag självt skulle ha inte behövt "se" hela tiden hans svagheter istället, skulle jag uppmuntrat hans positiva, och sagt honom många gånger,  hur mycket jag älskar honom!  

torsdag 18 augusti 2011

Tänk mamma att jag ska åka buss helt gratis varje dag!!!!

Idag började skolan.Ett normalt dag för de flesta barn men inte för en barn som har autism. Min älskling väntade sååå...mycket på detta dagen, han var så nyfiken om de nya klasskamraterna, och särskilt om han ska känna igen några gamla skolkamrater ifrån Norrby Skolan och samtidigt stressad över hur ska de nya  klasskamrater acceptera honom , ska de leka med honom eller inte.
Han kände sig litet utanför men jämförbart hur jag förväntade mig .......gick alt väldigt bra men,detta var bara första dagen. Han fick plats vid entre dörren ,bredvid honom var hans elev assistent Henrik och det har gått 1 timme tills han började känna sig obekvämt och ville det ha lugnt så då gick vi till hans lilla rum, som var en liten bit bort ,en rum som var inrett speciell för hans behov v.s:en skriv bord,en data och data bord,en skåp och en matta.
 Där började han rita på en liten lapp med hans namn på,som skulle sättas på baksidan av hans stol, och detta skulle han jobba med i klassrummet men han blev störd av de andra, och han kunde inte koncentrera sig så att vi var tvungna att ta honom därifrån innan han har en utbrott..
Om ni undrar ,jag var med på grund av att den nya elev assistent/lärare ville väta hur min son fungerar och ville veta hur mycket som helst om min son ,hans vanor,vad han är bra på,vilka situationer han kan inte hantera, och vad kan han göra för att undvika visa situationer när min son har utbrott.
Edward var  besviken över att han inte hittade någon vän ifrån den förre detta skolan men hans lärare pratade med några av eleverna från klassen och de började leka med honom så att han började känna sig mer avslappnad. Vad jag var mest glad för var att han tyckte mycket om nya skolan,klasskamraterna och hans nya lärare! Kemin är väldigt viktigt för honom.Till slut var han glad över att han ska åka buss varje dag! 

söndag 14 augusti 2011

Den gröna blommiga västen i Irländsk spets teknik är färdigt!

Igår, avslutade jag, den lilla västen som jag jobbade med, i sista perioden (.2 veckor). Jag blev riktigt nöjd faktiskt!Jämförbart med min första handarbete (västen med syrener) som var gjort i ljusa men pastell färgade blommor, detta västen gjorde jag med ljusa men starka färger och själva modellen är mycket annorlunda!
 Nu ska ni få några bild!
fram delen
bak delen
detalj
detalj från ena sidan
detalj från en halvdel av framsidan
fram sidan lite närmare...
Detta var alt för idag! Men......först en titt på den nästkommande västen....... 
persika färgade blommor kombinerade med blå-kamel  melerade blad

Ha en underbar dag med mycket sol! Vi ses nästa väcka med fortsättningen! 



onsdag 10 augusti 2011

Igår var fynd dag!

Ni som läser min blogg, observerade kanske att: jag brukar ha minst 2 gånger i en månad ,fynd dag.Detta innebär att jag går runt i olika sekond hand butiker och söker efter spets eller spetsliknande broderier och ....jag brukar hitta massor. Nu kommer några bilder ...


ett underbart modell med fjärilar, knypplat spets (handgjort) med en broderi i mitten
en väldigt fint spets krage (handgjort spets)

 tating (på engelska)handgjort spets

virkat spets

Det var alt för idag! Ha en skön dag allihopa!


fredag 5 augusti 2011

Ett annorlunda väst !

Igår började jag med den nya västen som jag gör med den irländsk spets tekniken. Detta gången blir en spännande grön kombinerad med olika färgade blommor (vit,persika-orange,blå). Ni får se några bilder om hur jag började jobba med västen resten kommer nästa väcka (i slutet av nästa väcka).
jag placerade blommorna först för att kunna räkna ut ungefär hur många blommor skulle jag behöva
fram delen med blommor och blad
bak delen (ungefärligt)  
jag började jobba med nätten från mitten av bakdelen  genom att virka ett oregelbunden nätt och fixade den med hjälp av knappnålar
här började jag forma nätten vid axeln

så ser ut nätten emellan blommorna
Detta västen ,ville jag göra som present, till min sons flickvän, men jag tror storleken passar inte så...nu fortsätter jag med den ändå, och eventuellt väntar jag tills hon återkommer från semestern från underbara Kroatien, och sedan skall jag  göra en väst som säkert passar henne!
Detta är alt för idag ! Jag önskar er en underbart helg! 

Och nu får ni se en video med musik och bilder från underbara Kroatien!  








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...