Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


onsdag 28 november 2012

om ADHD och min son



Det var länge sedan jag skrev något om min sons problematik....men idag 
fick jag en samtal med skolans special pedagog (Hestra-Midgård i Borås) som undrade om något speciell hände hemma, eftersom min son är väldigt orolig i skolan! Han lyssnar inte, kan in te koncentrera sig... för att nämna några problem med honom....
Jag vet att det här symptom förekommer bara ner någon form av förändring påverkar honom (personal eller elever som *försvinner* eller nya kommer) då är han mer orolig och svår hanterlig.
Eftersom ingenting hände hemma (märkligt) då visste jag att det hände något i skolan, som förmodligen påverkade honom...och direkt kom jag på vad det kan vara.... nämligen....hans förre-detta lärare/personlig lärare ...kan vara *orsaken*...!
Missförstå mig inte! Han inte gjorde något elakt mot min son, han bara inte jobbar vidare med honom, han jobbar med en annan pojke men, han är i min sons synhåll kanske varje dag och detta kan vara *orsaken* till alt orolighet hos min son. Min son har ju den *förmågan*att vara påverkad av förändring...han har Autism.
Det finns några *händelser* som vi kämpar med varje dag här hemma, nämligen:
  • han har svårt av avsluta  vad han håller på med
  • han har svårt att börja med en * krävande* uppgift (läxor) eller något han inte tycker om
  • när vännerna är inte hemma eller han inte har tid vid datorn (han får vara vid datorn 1-2 timmar max/dag beroende om han jobbade bra på skolan)...då känner han att han har såååå..... tråkigt
Vad jag försöker göra är att vara mer konsekvent , varje dag/kväll påminner jag honom att vi måste lägga oss tidigare för att vi skulle kunna vakna tidigare och utan problem.
Angående läxor...så går det lika svårt ibland, inte varje gång, om han är förberedd av mig tidigt (en timme förre att börja göra läxor), då kan det gå lättare, eller så delar jag läxa-tiderna (en del en dag-en annan del nästa dagen) , då känner han för det  inte lika jobbigt!
Och....ja.....vänner...han har vänner faktiskt!!! Problemen är när de är inte hämma ...då har han svårt att organisera sin tid eller bättre sagt han saknar förmågan att göra det!
Då börjar han med...VAD SKA JAG GÖRA NU????...och det kan ta en halv timme tills han accepterar minna *förslag* till vad ska han leka med eller hur...
Men vi kämpar på!!!
Några bra ide om hur kan man organisera en ADHD barns liv fick jag från http://coaching-center.se

Det är alt för idag! Ha det bra alla!


torsdag 22 november 2012

Jag ska börja en ny vest!

Det var länge sedan när jag tecknade den här vesten men hann aldrig göra den....men, eftersom nu jobbar jag med en helt ny, och lång tidskrevande projekt , jag valde ut det här modellen med.
point lace vest( teckning som jag gjorde i förra året)
 Jag tänkte utveckla lite det här teckningen så... till slut blir inte precis hur den ser ut på bilden....men jag ska använda den som *ursprungliga iden*.
Vi ses nästa vecka! Ha en skön dag alla!

söndag 11 november 2012

Richelieu broderi eller Rumänsk point lace?

Richelieu broderi motiv 
Jag brukar kola runt på internet som många andra för att söka efter inspiration och jag observerade att det finns många som kopierar richelieu broderi teckningar och använder dem för att göra point lace spets .
Det är fel ...tänk på upphovsrätten! De flesta inte tänker på detta! Och inte bara... den rumänska point lace-en har något specifik i teckningen...som inte många observerade kanske...man börjar på en motiv och går runt och avslutar motiven på andra sidan av teckningen utan att lifta pennan!!
Med detta rit-tekniken underlättar man jobbet med spetsen!!
Och så måste ni veta att det finns skillnader emellan de många olika rumänsk point lace modellerna som man ser på internet ...inte alla är ...äkta rumänsk point lace, precis på grund av designen!
Utan att prata om ... kvaliteten.....!

Här i Borås är så...... mörkt idag ingen sol alls! Men er, önskar jag en underbart soligt eftermiddag!!


söndag 4 november 2012

Vist är de underbara?!


Kanske många av er mina besökare, har sådana små virkade eller knypplade små spetsduk , hemma..... 
Ibland , vet man inte els vad kan man göra med dem....ska man bara samla dem , eller lägga dem i vitrinn ?
Man kan göra många saker med dem, faktiskt!
Man kan  limma  dem fast på en tavla och exponera dem i vardagsrummen på väggen ...eller använda dem som dekoration på bordet (som på bilden)...eller man kan välja ut några (efter färg eller motiv) och använda dem till en virkad tröja eller kofta! Ja det kan man göra...Så gjorde jag , i alla fall....Se på bilden nedan, resultatet!!
Kofta som jag gjorde med den Irländska spets tekniken , genom att använda (integrera) in i koftan , små spets duk i olika form ,storlek och motiv. Jag använde de här motiven i min kofta!
 Se.... på bilderna...
virkad spets med bomullstråd
virkad spets med tjockare tråd 
virkad spets med bomullstråd
stjärnformig virkad spets med tunn tråd och nål
virkade små spets
knypplat spets
små spetsduk som dekoration på köksbordet

Jag hoppas att jag  kunde inspirera!!
 Trevligt Söndag för alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...