Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


lördag 24 augusti 2013

Rund spets duk/milieu rotund de dantela point lace

Det här runda spetsduken avslutade jag i förra veckan, men jag övervägde mycket om jag skall lägga ut på bloggen eller inte eftersom, jag var inte riktigt nöjd med utseendet eller bättre sagt resultaten..... slipsarna blev inte riktigt raka, särskilt de som går runt duken som är med pikoter,vid sidan av den väldigt finna dekorativa och breda point lace snodden. 
Men...man kan inte göra något speciellt med den eftersom jag drag dit och tillbaka bara 2 tråd för att göra slipsen. 
När man jobbar med sådana slipsar (med pikoter gjorda med den så kallad rococo point) i mitten av slipsarna då är det bäst om man drar 3 tråd då blir slipsarna mer stabila och inte vrider sig så hårt .
 Det är min egen upptäckt!



Aceasta umplutura este executata cu punctul de spirala trecand firul prin fiecare al 3-lea ochi din partea de interior al frunzei asa ca pe fotografia urmatoare... si apoi am inceput ditr-un capat in celalat cu punct de feston 3-3 in fiecare parte a punctului spirala. Pe marginile frunzei am folosit tot punctul feston  dar pornind din capatul de sus a frunzei   coborind in jos indreptand punctul de feston catre mijlocul motivului.

petala din mijloc am executat-o cu punctul pe care-l vedeti in imaginea urmatoare...

Aceasta brida arata mult mai bine decat cel cu punctul rococo (punct care se executa trecand firul de mai multe ori in jurul acului de cusut ca apoi, sa se traga acul prin mijloc)daca se executa corect ....asa ca pe imaginea urmatoare... folosind punctul de feston de-a lungul bridei dar la mijloc se executa un punct de feston alungit apoi se fac 5 puncte de feston in interiorul pikotului executat dintr-un punct de feston alungit.

Nästa vecka kommer jag att presentera er en annan handarbete med helt nya fyllningar! Vi ses! Ha en solig dag!

lördag 17 augusti 2013

Sommartröjan *PÅFÅGELN*/Bluza *PAUN*

Någon gång i början av föra året gjorde jag en tub-krage för mig själv. Det var inspirerad av en påfågel. Jag älskar de där färgerna ...lite Indien inspirerad också. Någon såg min tub krage och tyckte det var väldigt intressant kombination av färger... tjejen, kommer från Indien ursprungligen...och hon bad mig att göra en tröja med precis samma design. Den blev precis färdig, när hon kom för att hämta den, och jag hann ej fotografera den...så nu ,efter 1 år, möte jag henne i  stan och bad henne att få fotografera den . Så...min provdocka blev modellen!
tröjan *PÅFÅGELN* - framsidan

tröjans backsida

vänstersida

högersida

detalj-vänstersida

detalj mitten , högersida

detalj, framsida

detalj, framsida
Vad som är intressant med det här modellen, är att jag använde olika dekorativa Point Lace snodd  och kombinerade med olika nät inte bara den näten som används i den  Irländska spetstekniken . Jag använde några spets söm, som används till att fylla blomblad, i den Rumänska spets tekniken och den resulterade en intressant kombination ! 

söndag 11 augusti 2013

Samma design men så olika ändå!/Acelasi desen si totusi diferit!


Det här lila spetsduken avslutade jag i föra veckan! jag ville göra den i natur färg eftersom  för två år sedan gjorde jag en i färg. Den här jobbade jag med tråden GRANDI som är av  merceriserat bomull men kolla hur den ser ut i färg!Och det här duken ser ut lite mindre än den färgade eftersom  i mitten av duken använde jag ett annan fyllning!

Ni får välja ....vilken ser ut bättre?!
och...lite detalj från den första bilden....
När ni drar tråden genom den stora öglan som syns på vänster sidan av bladen då ska ni göra detta lite starkare men inte för hårt för att de där stora öglorna ska synas som på bilden.

Cind executati acest model,  trebuie sa trageti firul prin ochiul urias,  care apare in partea stanga a frunzei,  in asa fel, incit sa nu fie prea intins ochiul. Fiecare ochi  urias trebuie sa apara ca un model deci, ele trebuie sa fie la fel de mari dupa ce s-a executat si cealalta cusatura dea-latul frunzei, cusatura mai compacta, cu punctul de feston.
Till bladen använde jag en mer ...kompakt fyllning och hur gjorde jag den....
Beskrivning
tråden är fäst i den övre delen av bladen och sedan gör man en häng söm i den 4:e öglan på snodden , och upprepar man det här stygnen så många gånger som behövs tills man är i den andra delen av bladen. Jag använde bara på ena sidan bladen.
När man avslutar den  här stygnen då börjar man använda den kompakta sömmen så...
Man drar tråden genom snodden och fixar den i änden av bladen och sedan börjar man att dra från  en ögla på ena sidan av bladen, till den ögla som gjordes genom att dra häng söm  i varje  4:e ögla på snodden.
hur ser den ut?....så....som på nästkommande bilden.....


 
kompakt häng söm

Det var allt för idag ....ha en solig dag idag (här i Borås regnar ordentligt nu)!

måndag 5 augusti 2013

Arbetshörnan!

Eftersom mina barn och jag tillbringar en hel del i vardagsrummet, och varje vill ha sin egen plats, så valde jag min....det här är min arbetshörna.....i skåpet (inte alla mina grejer fick plats men en liten del), och den mörkgröna läder fåtöljen är sååå mysig ....här brukar jag*slänga mig* i efter dagens sysslor, och gör handarbete.
min lila hörna
En massa snodd som väntar mig!!!
Idag sydde jag upp alla de här spetsdukarna och hoppas inom 3-4 veckor blir de färdiga!

Alla dessa, och andra grejer som skall jag göra, nämligen 2 bolero som jag har gjort, sladden till, kommer att presenteras tillsammans med några krage och västar som jag gjorde förut , på en utställning någon gång i sluten av september här i Borås.
Det var allt för idag ! Ha en trevlig kväll alla!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...