Ägg soppa
Recept från Transylvanien
Ingredienser:
2 msk olja
halv medelstor gullök
halv medelstor kalrabi
1 morot
3 ägg (1 för varje person)
en knippa fräsch dill
vegetta (krydda av torkade grönsaker som innehåller salt)
paprika pasta eller paprika pulver (mild)
bröd delad i små bitar (ugn torkad)
vit vinäger
2 dl matlagningsgrädde vispad med 2 msk mjöl
FÖRBEREDELSER
Först häller man oljan i en kastrull , medan oljan blir hett hakar man löken och lägger man den i oljan och friterar den 2-3 minuter. Man ska röra om medan den friteras.
Sedan häller man den strimlade moroten och kalrabi in i kastrullen och rör om några gånger tills de blir friterade och sedan tillsätter man dillen i små bittar.
man ska fritera dem 2-3 min
Man ska lägga i 1 msk paprika pasta / 1tsk paprika pulver,rör om och häll 1,5 l vatten och koka upp.
När soppan kokar lägg i 3 ägg (utan skal).Häll i vegetta (krydda av torkade grönsaker)Koka ytterligare 10 minuter.
Dra ner kastrullen från värmen medan du häller i matlagningsgrädde blandat med 1-2 msk mjöl (man ska vispa blandningen för att den ska vara utan bubblor).
Den ska vara slätt och sedan måste man ställa tillbaka kastrullen på spisen och koka soppan ytterligare 10 minuter.
Man ska servera med små bröd bittar (torkade)
vit vinäger
Och kolla hur ska den se ut!
VIST SER DEN BRA UT!
OCH VAD GOT DEN ÄR........PROVA!
Jag tillsätter äkta Transylvansk folkmusik (från norra Transylvanien)
ARDELEANA
God natt!
Grazie per la visita,sono onoratata che tu mi abbia inserito nei blog che segui!
SvaraRaderaCiao
Annarita