Despre Picouri si modul lor de Executie!
Nu stiu daca cineva vreodata s-a gandit ce rol au picourile in dantela romaneasca! Din pacate nu sint multi care folosesc picouri in executia baretelor simple sau duble ! Pacat ,pentru ca o dantela in care se folosesc picouri pe barete arata foarte elegant si nu este asa de greu de executat dupa cum vededti in imaginea de mai jos!
Dar sint diferite tipuri de barete!
Picoul din imagine este executat in 2 fire trasde si lucrate in punct de feston iar la mijloc se foloseste vestitul punct de rococo! Asa cum vedeti in imagine!
Bareta executata cu punct de feston cu picouri simple! Acest tip de bareta are o tinuta mult mai buna ( nu apare indoita dupa ce se scoate dantela de pe panza) cea ce este foarte pozitiv in executia unei dantele de calitate! Deci folositi-o cu incredere!
Bareta cu picou venetian este executata la fel cu ca bareta din imaginea precedenta (cu punct de feston) . In executia bareterlor cu punct de feston se pot folosi 1 fir ,2 fire sau 3 fire. Cit mai multe fire se folosesc cu atit bareta devine mai groasa si mai stabila ( dar nu neaparat eleganta). Picoul din imagine se face simplu prima data apoi, se fac 4-6 puncte de feston introduse prin picoul simplu in asa fel ca sa arate ca un mic nod.
Picoul din imagine este executat in 2 fire trasde si lucrate in punct de feston iar la mijloc se foloseste vestitul punct de rococo! Asa cum vedeti in imagine!
Un desen din revista Anna -2007 care reprezinta o parte dintr-un motiv de dantela macrame unde se recomanda folosirea de picouri! Picourile sint ele insasi decorative de aceea este foarte important de retinut ca un desen poate sa fie prea incarcat datorita folosirii lor deci este de recomandat, ca ele sa fie folosite pentru a umple anumite desene care nu au prea multe elemente decorative de exemplu : doar 2-3 flori si restul joc de snur ca si in aceasta imagine!
Sper ca am putut sa ajut cu ceva pe acelea care dorititi sa folositi picouri in dantelele voastre !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar