Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


onsdag 21 oktober 2015

Hösten är här!

Bilden är lånad från internet. Tröjan är av tricot kombinerad med Rumänsk Point Lace liknande spets motiv.

Eftersom det börjar bli kallt, man bör ta på sig lite varmare tröjor! Här hittade jag två intressanta tröjor  som är enkla att sticka och kombinera med Point Lace  spets.....bättre sagt en stickat del kombinerat med den runda snodden som är så väl känd från den Rumänska Point Lace  tekniken! Så klart att: först stickar man delarna och sedan syr man ihop dem med spets delen (där behöver man först en ritad textil bit för att sy den virkade snodden upp på) och sedan sy ihop och sy mitten av blommorna samt bladen så som på första bilden. Tråden som används till *spetsen*  är en tjockare akryltråd.  

Stickat tröja kombinerat med den runda snodden från den Rumänska Point Lace tekniken. Här är kombinerat med nätet från Irländska Spetsen . Det här *spets* delen gör man på följande sätt: man virkar först snodden och sedan syr man den på en ritat tyg ( med valfri motiv) och virkar man nätet ovan på snodden så att snodden hamnar under nätet.

Med hoppet att jag kunde inspirera er önskar jag er en bra vecka ! Vi ses!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...