Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


söndag 4 december 2011

Hur man gör virkade vindruvor...

Eftersom denna veckan  skrev jag på rumänska mest, om olika point lace sladd  speciell för de kvinnorna som har rumänsk ursprung men som bor i utlandet och har mycket lättare att förstå en rumänsk beskrivning än den översättningen som de får på nätet. 
 Nu tänkte jag skriva och visa genom bilder,  hur virkar man vindruvor eftersom det fans många från Sverige som var intresserade om just detta.

 
Hur man börjar virka vindruvor

BESKRIVNING

Hur ni ser på bilden, man ska virka först en kedja med 8 maskor. Sedan virkar man ihop den första och sista maskorna och så har man en cirkel  som man virkar runt med 24 enkla solpar ( man drar stolparna genom mitten av cirkeln inte från varje maska)
När man färdig virkat med stolparna  då virkar man ihop sista stolpen med första stolpen. Här har man en maska på  nålen. Härifrån börjar man om genom att placera nålen i mitten av cirkeln och dra ut tråden underifrån genom  hålen i mitten av cirkeln upp till den masken som är på nålen.
Nu har man 2 maskor på nålen. Sedan  virkar man ihop dem och så har man 1 mask igen på nålen.
Och, så ser ut vindruvan sedan dess....
Vindruvan med tråden som är dragen igenom mitten och så har an 2 maskor på nålen.

Här har man 1 maska på nålen och sedan fortsätter man gå runt på samma sätt.

Så ser ut en hel runt virkat vindruva

Nästkommande stegen är att klippa av tråden och dra ut den genom öglan och efteråt behöver man inte virke nål.
Nu börjar man jobba med vanlig synål genom att dra tråden 1 gång runt omkring vindruvan och sedan fixa sen på kanten genom att sy en stygn på kanten.
Nu ser man 2-2 tråd som kommer uppåt mot mitten av vindruvan .
För att underlätta nästkommande stegen ska man placera sy nålen under de 2 tråden och dra lite försiktigt för att så kan man se bättre tråden (som kan vara* gömd* en under den andra).
Nu kan man börja  sy runt omkring de två tråden precis som när man syr runt fötterna  som binder ihop två motiver i point lace spetsen.
Man ska sy runt tråden bara på fram sidan av vindruvan (inte baksidan).
När man avslutat på framsidan då drar man synålen genom mitten av vindruvan på baksidan  och sedan syr man en stygn på kanten och börjar man om med den andra två tråden på samma sätt som förut.
Va försiktiga och räkna varje varv runt omkring tråden på vindruvan eftersom det är viktigt att varje tråd skall ha samma längd (samma varv mängd) .Detta bidrar till att vindruvan ska se bra ut!

Färdig vindruva

Det var alt för idag! 

Ha en bra dag!

P.S.  Nästa vecka kommer jag att fortsätta med att beskriva hur man virkar olika point lace sladd på bege språk (svenska och rumänska) .Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...