Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


tisdag 10 juli 2012

Läge för förändring.....

 Idag , bestämde jag  mig att lägga ut några bilder, som jag gjorde  i natt (då avslutade jag min förändrings arbete....) vill säga....lite nya ideer som jag fick i förra väckan men kunde genomföra bara igår.... 
Eftersom i lördags gjorde jag stor städning, upptäckte jag  lite organza  tyg som jag hade glömt om... då, fick jag en ide.....att förnya lite i vardagsrummet!
Den första som fick nya klädsel , blev lampan!
Nu får ni se bilderna på min förändrings arbete....

Förre....
Efter...
Lampans övre del fick en virkad band ...i rosa som jag virkade med bomullstråden Petra
Beskrivningen  på den rosa banden :

Jag virkade en kedja med luftmaskor och  nästa varv var med fasta maskor.
Varv 3: dubbla stolpar;
Varv 4: fasta maskor;
Varv 5: i varje 5:e maska virkade jag en piquot med 4 luftmaskor.
Sedan avslutade jag den delen av banden och började jag med nedre delen....
Jag virkade en kedja med 6 luftmaskor som jag fixade i den 10:e maskan på kedjan och virkade efteråt en kedja med 4 luftmaskor , som jag fixade i den nästkommande fasta maskan, 3 dubbla stolpar, en kedja med 4 luftmaskor som jag fixade på nästkommande maskan, därifrån började jag igen med en kedja med 4 luftmaskor , 3 dubbla stolpar,kedja med 4 luftmaskor som jag fixade i den nästkommande maskan på banden och igen virkade jag en kedja med 6 luftmaskor som jag fixade i den 10:e maskan på banden och gick vidare med....kedja med 4 lfm, 3dubbelstolpe,kedja med 4lfm, 1 fastmaska,kedja med 4lfm,3 dubbelstolpar,kedja med 4lfm,1 fastmaska.
Efteråt sydde jag banden på den färdig sydda organza klädselen. 
I nedre delen av skärmen fixade jag en grön band (köpta) .

skärmens nedre del
den underbara Ausbrenner organza tyg

Minna kuddar, också  fick ny klädsel....
Jag klippte  den organza tygen i rund form och sedan sydde runt, med en nål samt efteråt virkade jag jag 2 varv med fasta maskar runt om.
Den 3:e varv: i varje 5:e maska virkade jag en piquot med 4 luftmaskor,5fasta maskor,piquot med 4 luftmaskor.
Nästa varv: från piquot till piquot virkade jag en kedja med 6 luftmaskor.
Nästa varv :
På första kedjan med 6 luftmaskor virkade jag 6 fastamaskor, kedja med 4 luftmaskor,3dubblastolpar,kedja med 4luftmaskor,1fasta maska för att fixa blombladen i mitten av kedjan med 6 luftmaskor. Gick vidare därifrån med kedja med 4 luftmaskor,3 dubbla stolpar,kedja med 4 luft maskor,1 fastmaska för att fixa den andra blombladen på kedjan med 6 luftmaskor.
Sedan fortsatte jag med 6 fastamaskor på den nästkommande kedjan med 6 luftmaskor (från en piquot till den andre piquot) och så...vidare.
Och nu bilden på hur den ser ut...
den runt  virkade organza biten...
de färdiga kuddarna

Det var alt för idag, ha det bra alla, vi ses på söndagen då kommer jag med bilder med Natalis tröja och lite beskrivningar!


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...