Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


söndag 23 augusti 2015

Underbara Spets! Likheter mellan näten i den Irländska och Rumänska Spetsen!


För er som började redan göra Irländsk spets, presenterar jag det här underbara skapelsen! För att en modell ska se ut så här , jobbar man rätt mycket! Först ska ni veta att alla blommorna och bladen gör man varje för sig (separat) och sedan syr man upp dem på en tyg med framsidan neråt mot tygen, som blir support för att man ska kunna  virka nätet bakom blommorna. Det här näten är speciell och gör att själva spetsen blir mycket elegant! Men detta kan man virka bara på baksidan av motiven inte emellan motiven. Hur ni ser i bilden , den rumänska spetssnodden används rätt mycket i den irländska spetsen .....på grund av att: den ser så bra ut och är mycket mer användbart än den typen av snodd som är känd från irländska spetsen!

I  den här bilden  ser ni några väldigt fina Rumänska Point Lace modeller som jag hittade på internet . Bilden var tagen på en spets utställning i Ungern! Om ni tittar närmare ser ni att: samma nät är använt på några av spetsen här på bilden (de två på vänster). Den så kallade hexagonala näten är väldigt fint på den Rumänska Spetsen med men, den görs inte på samma sätt som hos Irländska Spetsen! På den Rumänska Spetsen syr man näten! På den Irländska Spetsen virkar man den!


På det här bilden ovan ser ni hur ska man rita hexagonala näten på underlag tygen! När man börjar sy den så....varje stygn är så lång hur lång är varje del av hexagonen detta innebär att efter varje stygn fixar man nålen i tygen försiktigt utan att använda mer en ända tråd i tygen och sedan gör man nästa stygn så....efter detta har man faktiskt fixat hexagonen på alla sex sidorna och arbetar man vidare tills man gjort alla hexagonen och bara i slutet virar man runt varje stygn som på bilden nedan....


Det var allt för idag! Vi ses nästa gång med andra tips och tricks om spets! Ha en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...