Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


onsdag 28 november 2012

om ADHD och min sonDet var länge sedan jag skrev något om min sons problematik....men idag 
fick jag en samtal med skolans special pedagog (Hestra-Midgård i Borås) som undrade om något speciell hände hemma, eftersom min son är väldigt orolig i skolan! Han lyssnar inte, kan in te koncentrera sig... för att nämna några problem med honom....
Jag vet att det här symptom förekommer bara ner någon form av förändring påverkar honom (personal eller elever som *försvinner* eller nya kommer) då är han mer orolig och svår hanterlig.
Eftersom ingenting hände hemma (märkligt) då visste jag att det hände något i skolan, som förmodligen påverkade honom...och direkt kom jag på vad det kan vara.... nämligen....hans förre-detta lärare/personlig lärare ...kan vara *orsaken*...!
Missförstå mig inte! Han inte gjorde något elakt mot min son, han bara inte jobbar vidare med honom, han jobbar med en annan pojke men, han är i min sons synhåll kanske varje dag och detta kan vara *orsaken* till alt orolighet hos min son. Min son har ju den *förmågan*att vara påverkad av förändring...han har Autism.
Det finns några *händelser* som vi kämpar med varje dag här hemma, nämligen:
 • han har svårt av avsluta  vad han håller på med
 • han har svårt att börja med en * krävande* uppgift (läxor) eller något han inte tycker om
 • när vännerna är inte hemma eller han inte har tid vid datorn (han får vara vid datorn 1-2 timmar max/dag beroende om han jobbade bra på skolan)...då känner han att han har såååå..... tråkigt
Vad jag försöker göra är att vara mer konsekvent , varje dag/kväll påminner jag honom att vi måste lägga oss tidigare för att vi skulle kunna vakna tidigare och utan problem.
Angående läxor...så går det lika svårt ibland, inte varje gång, om han är förberedd av mig tidigt (en timme förre att börja göra läxor), då kan det gå lättare, eller så delar jag läxa-tiderna (en del en dag-en annan del nästa dagen) , då känner han för det  inte lika jobbigt!
Och....ja.....vänner...han har vänner faktiskt!!! Problemen är när de är inte hämma ...då har han svårt att organisera sin tid eller bättre sagt han saknar förmågan att göra det!
Då börjar han med...VAD SKA JAG GÖRA NU????...och det kan ta en halv timme tills han accepterar minna *förslag* till vad ska han leka med eller hur...
Men vi kämpar på!!!
Några bra ide om hur kan man organisera en ADHD barns liv fick jag från http://coaching-center.se

Det är alt för idag! Ha det bra alla!


2 kommentarer:

 1. Jag hoppas att allt är bra med er, det verkar som om det är lite jobbigt just nu, men ändå bättre i det stora hela? Tänker ofta på din lille kille.
  Idag har jag testat att använda din virkningsteknik i en stickning jag håller på med. Det kändes så roligt att känna igen hur man skulle göra. Tyvärr har jag inte klarat att slutföra det jag fick av dig, jag tycker att det är lite jobbigt att virka, men det kommer att bli av en dag. /Ida

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad tråkigt med din grabbs personliga lärare...han borde se först förändringen har orsakar hos sina elever. Han får ju betalt för att finnas till hands, eller hur?
  Hoppas i alla fall att det löser sig snabbt på nåt sätt och ni får en fin tid nu i dessa jule tider,ha det bra,Karla.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...