Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


söndag 2 december 2012

Hur syr man upp point lace sladden?

Jag skrev om många olika tema angående den Rumänska point lace tekniken, men kanske om den mest viktigaste för att utföra EN KVALITATIVT JOBB MED SPETSEN glömde jag att skriva...
När man har den  tecknade motiven (designen) på tyg...nästa steg är att sy fast point lace sladden...men hur gör man den?
Ni kan se på de bilderna nedan...

Här ser ni två av sladden som används oftare i den Rumänska point lace tekniken, men de två är upp sydda på två olika sätt.
För att sladden ska inte röra på sig medan man jobbar med den , är best om man syr den fast med den bästa möjliga sätten. Den sy sömmen som syns på bilden (använt till den runda/cylinder formliga sladden) är den bästa som man bör använda eftersom den inte låter sladden att röra på sig (jag själv använder samma teknik). Klart att man kan göra stygnen lite längre ...(man måste se sladdens öglor på sidor ner man fyller bladen eller blommorna i mitten).
Den andra sladden, på första bilden, är en bredare sladd där, fixerar man med sy-söm i mitten av sladden, eftersom det här typen av sladden, är lite spetsig vid kanten och när man jobbar med den, är lättare att se vart ska man stycka nålen i......

På det här bilden, ser ni en bredd sladd .Här måste man använda en sy söm med 2 stygn , en uppe och den andra på nedre delen av sladden (men inte för nära kanten). På det här sättet underlättar man jobbet med spetsen!
Det här sladden har en väldigt dekorativ roll.
Det här kan man böja lätt (den spetsiga delen utåt) men det är svårt att jobba med .... när man ska fixa det här spetsiga sladden på tyg då måste man *hoppa* från en spetsig blad till den andra genom att fixa den i mitten (på bladen och emellan dem) med en enkel stygn .
Jag hoppas kunde hjälpa er ...!!!
 På återseende nästa vecka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...