Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


måndag 18 november 2013

Ett äldre bok med rumänsk point lace teckningar..../O carte veche cu modele de dantela point lace....

Modelele de dantela point lace pe care le expun azi provin dintr-o carte editata in anul 1964 . Cartea se numeste: Dantela din puncte si laseta si este scrisa de Ecaterina Tomida.

dimensiune 44/34cm
Modelul se lucreaza cu 2 tipuri de laseta  una ingusta 8cea normala rotunda) si una mai lata cea dubla care se foloseste pentru executarea liniilor drepte de pe desen.Dupa cum observ ati pe desen , frunzele mari si floarea mare sunt unite cu barete duble batute des (prezentate pe desen cu 2 linii paralele) care se executa asa cum se prezinta in fotografia urmatoare.

Celelalte linii paralele se pot umple cu barete unite in mijloc cum se vad in fotografia urmatoare.

Toate celelalte barete care unesc motivele florale si liniile paralele intre ele se executa cu punct batut des cum se vede in fotografia urmatoare.

dimensiune: 25/13cm
Modelul se lucreaza cu laseta obisnuita rotunda si cu doua feluri de ata . Bordura si cele 2 arcuri se lucreaza cu laseta lucrata cu ata din scul iar floarea si frunzele din mijloc se lucreaza cu lasete executate cu ata din bobine(mai subtire).Baretele si motivele din flori si frunze se lucreaza cu ata subtire de scul.
frun zele se executa cu  motivele de cusatura prezentate in fotografiile urmatoare.Baretele care unesc motivele intre ele se executa cu punct rar si sunt unite la mijloc si surfilate jur-imprejur cum este prezentat in fotografia urmatoare.

 Iar baretele care unesc bordura sunt batute cu punct des ca in fotografia urmatoare.
 Atat pentru azi...sper ca duminica in aceasta saptamana o sa am timp destul la aparat sa pot pune in timp alte desene cu explicatiile de rigoare... Ne vedem!
Vi ses på Söndagen när jag ska komma med andra teckningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...