Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


lördag 28 mars 2015

Original Rumänsk Spets eller......ej!

 Inte bara rumänskor kan och gör rumänsk spets! Det finns ett stort intresse för det här spetstekniken nästan överallt i världen. 
Klart att visa kan bättre än andra det är beroende av hur väl lärde de sig tekniken, varifrån tog de informationen eller hur länge gör de spets. Det är väldigt viktigt att själva teckningen ska vara väl gjort!
Om teckningen är inte rätt gjort spetsen kan inte heller vara bra gjort. Man ska inte glömma att: när det gäller Rumänsk Spets teckningen skall ha dubbla linjer runt om eftersom spetssnodden ska sys upp efter den dubbla linjen.

Visste ni att: den som är speciell hos den rumänska spetstekniken (Romanian Point Lace) är att....man börjar rita en motiv (blomma med blad) från en punkt till en annan punkt hela väggen utan att ta upp pennan  så kan man rita en väldigt sofistikerat blomma med blad.
Varför skriver jag om detta? Därför att jag har observerat att det finns många som kopierar olika teckningar av Richelieu broderi från internet och använder den för att göra *Rumänsk spets*!!

Den riktiga Rumänska spetsen har en speciell utformning! Den var tecknat för att underlätta arbetet för den som ska utföra spetsen!
För att ni ska förstå vad jag menar , jag visar er tre olika  spets teckningar .....den första representerar en originell Rumänsk Spets teckning och den andra bilden representerar en tecknad för knypplad Vologda Spets som, kan användas till att göra *Rumänsk Spets* genom att använda bara snodden utan att fylla i blommor eller blad med den rumänska spets sömmarna samt  en tecknad som är till för Richelieu Broderi.
Rumänsk Point Lace teckning (original)

Vologda Lace teckning

Richelieu Broderi teckning


Ha en trevligt helg allihopa! Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...