Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


måndag 24 oktober 2011

Små fyrkantiga spetsdukar

Nu kommer jag igen med två spets (point lace) som är cca. 40/40 cm som har nästan fyrkantig form.
Teckningen på en fyrkantig små spetsduk.  
Bilden visar olika motiv att fylla i på bladen. Sladden som används för att göra spetsduken är den runda sladden som gärna förekommer i nästan alla rumänska point lace  dukarna.
Bilden visar en teckning med 4 stora blommor  och i mitten av teckningen finns 4 blad . För att genomföra detta spetsduken behöver man cca. 3,5m av rund point lace sladd .Här behövs mer kunskap i att driva sladden från ena sidan till den andra sidan och man måste sy ihop sladden  i mitten med tråd i samma färg med sladden. Därför är detta modellen mer komplicerad än den före detta.
De som väljer att börja med denna modellen skall veta att det är best om man börjar jobba färdigt med blommorna och sedan sy ihop sladden (med varandra) och till sist jobbar man med fötterna (bården) emellan sladden.

Jag hoppas att ni fått inspiration och ni ska börja jobba med de nya modellerna!

HA EN BRA DAG! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...