Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


söndag 28 juni 2015

Virkade blommor som kan användas i Irländska Spetsen!

 Några intressanta blommönster som jag hittade på internet! Tulpanen: Beskrivning: 

Man börjar i mitten av blomman genom att virka en kedja med 13 maskor, vrider man sedan börjar man virka 1 maska, 2 enkelstolpe,7 dubbelstolpe,2 enkelstolpe,5 maska, vrid och fortsätt höger :2 enkelstolpe,7 dubbelstolpe,2 enkelstolpe,3 maska, fortsätt höger genom att virka runt 4 maska, sedan ökar man 2*1 maskor (5:e maskan som virkas på 1:a dubbelstolpen),5 maskor, på den 7:e  dubbelstolpen virkar man igen en ökning av 2*1 maskor, 9 maskor, 2*1,5 maskor,en ökning igen 2*1 maskor,6 maskor. 

Fortsätter man sedan genom att virka en kedja med 21 maskor som fixas på den 11:e maskan på förra raden i mitten av blomman. 

Sedan fortsätter man vidare genom att virka vidare en kedja till med 12 maskor som fixas i mitten av förra raden , fortsätt vidare på samma sätt på andra sidan av blommans mitt , (kedja med 12 maskor,fixa på den förra raden i den 11:e maskan och igen ....gör en kedja med 21 maskor som fixas på den andra ände av blommans mitt.)

Fortsätt rund kedjan genom att virka: 2 maskor,2 enkelstolpe,13 dubbelstolpe,2 enkelstolpe,1 maska,fortsätt vidare på den andra mindre kedjan.....genom att ta den 1:a och andra masken ihop (minska) , fortsätt genom att virka 1 enkelstolpe, 8 dubbla stolpar,1 enkelstolpe,1 maska,vrid och fortsätt vidare på den andra sidan på samma sätt.....(1,1,8,1, (minskning med 1) 2 maskor i 1.

 Resten fortsätt på samma sätt.....(2,2,13,2,2) och fixa med 1 till maska på den förra raden sedan börja med ett nytt rad .....kedja med 30 maskar som fixas på det här sättet till den förra raden....man virkar först kedjan med 23 maskor och, fixar man med den 23:e maska på den förra blombladen av blomman och sedan, fortsätter man virka vidare kedjan med 7 maskor sedan, vrider man mot vänster, och virkar man nästa rad som kommer att vara på kedjan.

 Så....börjar man raden med .....1 maska,2 enkla stolpar, 3 dubbla stolpar i ett (minskning), 2 maskor,2 enkla stolpar,18 dubbla stolpar. 

Nu är man igen i mitten, i nedre delen av tulpanen där, ska man börja jobba med nedre tulpan bladen.

Man börjar genom att virka en kedja på samma sätt som andra sidan v.s......30 maskor, men den 23:e maskan fixar man på förra blombladen på tulpanen och, sedan fortsätter man med kedjan  med ytterligare 7 maskor, vrider man och fortsätter man som på förra bladen (1,2,3 i ett ( minskning),18,2,3.

 Med den 3:e maskan fixar man bladen i mitten (nedre delen av tulpanen) och vrider man och fortsätter man med enkla maskor runt om blombladen (t.o.m. den spetsiga delen av blombladen och sista maskan fixar man på förra blombladen som ligger under!

 Så klart att resten av  blomman v.s. den runda mönstren som finns på diagrammen ska  man virka separat.....t.ex. genom att ta en penna vrida tråden runt pennan  några gånger(9-12) och sedan virka runt den tills den blir perfekt rund! Sedan kan man virka maskor runt om ! 

Jag hoppas kunde beskriva tulpan mönstren väl om någon av er har svårt att förstå ändå, lämna en kommentar och jag svarar så fort jag kan! 

Ha en bra fortsättning ! Vi ses nästa månad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...