Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


tisdag 15 februari 2011

Spets och tyg i kombination!

Nu tänkte jag, visa er 2 enkla spets modell, som man kan kombinera med tyg. Detta innebär att man skall rita spets teckningen, på en tyg (linne ) eller, någon annan tyg som på visa delar, skall vara kombinerad med spetsen (fast med spetsen). Eftersom när man gör spetsen, behöver man en tyg underlag, som är tecknad, men sedan måste man klippa av den tyg delen med tecknaden på och resten av tygen blir kvar.
Nu kommer bilderna med de 2 teckningarna...
Just detta modellen kan man använda kombinerad med en rund formlig tyg .Först när man börjar rita,  man måste mätta diagonalen på rund formliga tygen och se vart är mitten och sedan mäta hur många gånger kan man lägga modellen (teckningen) runt omkring mitten av tygen.Försök binda pappret med teckningen med hjälp av synål, eller knappnål, och sedan sätt en punkt med blypenna, för att markera vart skall komma nästa teckning. När du skall överföra teckningen på tyg, då måste du sätta den, (teckningen), fast med knappnålar för att kunna rita ner på tyg och,den måste vara lagt, under tygen för att du skall kunna kopiera den, på tygen.
När du är färdigt med tecknandet då måste du klippa av tygen i rund form.

Beroende färgerna som man använder till spetsen väljer man tygens färg!

Förstås att pastell färg är best för själva tygen, eftersom den får inte ta över uppmärksamheten ifrån spetsen. Man kan till och med brodera på tygen men som sagt spetsen skall uppmärksammas inte broderiet i detta fallet. 
Och...att inte glömma att: i så fall man kombinerar spets med tyg, och särskilt tyg som är broderat i mitten då, är det best om tygens färg är vit.
Observera att på båda två modellerna ,fötterna som binder ihop blommorna på spetsen är, med så kallade  picko-er som ser ut som punkter i mitten av fötterna de  gör att spetsen sär ut mer sofistikerad. På kanterna runt omkring spetsen är best om du använder en bredare lasett som t.ex. på nästkommande  bilden...
Här har ni  fått massor av ideer hur kan kan ni  på bästa sättet göra en kvalitativt och fint arbetat spets! Nu önskar jag jag er en god dag och bra jobb!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...