Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


söndag 17 juli 2011

Macrame eller inte macrame.....

Ni kanske inte vet men det finns olika macrame men inte alla är spets! Den enda som är original macrame spets är den franska macrame som är maskin gjort  som på bilden nedan
fransk macrame spets
fransk macrame spets bård
En annan macrame är benämningen på tekniken att kombinera olika knotar med varandra (det finns över 200 olika knotar som man kan kombinera med varandra). Detta tekniken är känd för väldigt länge sedan och ursprungligen kommer från mellan östern från arabiska världen.Den är hand gjort men den är ej en spets teknik.
macrame (tekniken med knotar)
En annan spets är den rumänsk point lace som i Rumänien är känd under benämningen macrame men i verkligheten är inte macrame spets .Den ända kopplingen till macrame är att tråden som används till att göra bården (lasetten)  för spetsen har namnet macrame och på grund av detta kvinnorna som lärde sig tekniken från varandra gav namnet macrame spets .
en av mina rumänsk point lace handarbeteRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...