Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


måndag 7 november 2011

Om hur kan man hjälpa som föräldrar ett barn med diagnos inom NPF för att fungera bra i vardagslivet


Det är svårt att ha ett fungerande vardagsliv med barn som har NPF .Det handlar om mycket kamp,rätt prioritering och mycket konsekvens. Jag menar att : en föräldrar måste acceptera att den viktigaste för att vardagslivet med barn som har diagnos inom NPF ,skall fungera hur bra som möjligt ,är att acceptera och prioritera familjen inte karriären!
 Man måste fokusera på att utesluta stressen i vardagslivet på grund av sådana barn fungerar inte i stökiga miljö.  De måste ha lugn och ro runt omkring sig för att kunna utvecklas (väldigt långsamt men de kan).Familjen har en väldigt stor roll i detta! Särskilt mamman skall vara ;väldigt konsekvent, berömma mycket om barnen gör bra av sig, se över om han misslyckas och försöka lugna ner barnen och bäretta om konsekvenser.
 Strukturera varje dag (gör en tabell med vad ska du göra den dagen,med bild på aktiviteter).Detta hjälper för att barnen ska ha koll på vad ska hända den dagen (de har en stor kontroll behov).
 Kämpa för ditt barn (att han/hon ska ha alt rätt hjälp med skolan t.ex: en lugn och inte stressad egen lärare)och kollaborera med skolan angående hans skola situation (ge tips till lärare om hur han/hon fungerar bäst)eftersom du som föräldrar vet bäst!
Låt barnen ägna sig åt speciell intressen men lära dem kompromissa! Dessa barn har svårt att kompromissa.
Lär barnen hur man kan hitta kompisar (vad detta innebär)  och hur kan man bevara kompisarna (de har inte förmågan att förstå hur andra tänker )och kan inte läsa av ansikte uttryckt.
 Dessa barn har svårt att fokusera på många olika saker men en i taget kan de fokusera på så.....de kan delta i olika idrottsformer med lämpligt vägledning (t.ex : tennis,fri idrott,) där behöver de inte kollaborera med många olika barn  som t.ex :på fotball eller någon annat lag relaterad idrottsform. Hjälp barnen genom att bäretta till  tränaren vad hans funktionshinder innebär och berätta hur han funktionerar bäst eftersom detta kan hjälpa barnen i längd.
 Lär honom (genom bilder)vad innebär att vara :arg,ledsen,glad (skillnader och likheter) eftersom de har stora svårigheter i dessa. En tips kan vara att föreslå skolan (ta kontakt med kurator) för att använda ART -metoden som är tillämpad för mindre barn (genom bilder lär barnen om att hur kan man hantera känslor).Detta är en metod som hjälper barnen väldigt mycket i den sociala utvecklingen! Om detta hittar du här. mycket!
 Sedan finns det andra metoder (dator program) för att lera barnen hur ska han/hon hantera olika jobbiga situationer i vardagslivet (namnet på den känner jag inte till) men man kan hitta på adressen bra tips!
Jag själv som ensamstående föräldrar till barn med diagnosen:autistisk syndrom och ADHD, har genomgått alt detta utvecklingen (det var inte lätt måste jag erkänna men det LÖNADE SIG!) eftersom min son UTVECKLADES väldigt positivt genom tiden. Men alt detta behövde mycket KAMP ,FÖRSTÅELSE FÖR HANDIKAPPEN,VILJA ATT PRIORITERA VAD SOM ÄR VIKTIGAST och FÖRMÅGA ATT KOLLABORERA!
Jag hoppas att jag kunde hjälpa och önskar bra fortsättning i kampen mot en fungerande vardagsliv med barn med NPF! 
HA DET BRA!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...