Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


fredag 23 september 2011

Några dekorativa point lace sladd med beskrivning!

Nu kommer jag igen med några dekorativa point lace sladd som ni ska få se på nästkommande bilden.

Här på bilden ser ni 5 olika point lace sladd.
Sladden nr.1,sladden nr.3,sladden nr.4 och sladden nr.5 är dekorativa sladd som man kan använda på kanten runt omkring spets modellen. På visa point lace modeller som är speciellt designade  kan man använda sådana dekorativa sladd .Ett exempel är den nästkommande teckningen...
Här på detta bilden syns att det finns möjlighet att använda bred sladd (valfri modell)

Nu ska jag beskriva varje sladd för sig. .....Jag ska börja med sladd nr.1 (på första bilden)
SLADD nr.1      Beskrivning: 
Gör en kedja med 4 maska, 1:a maskan ska man inte virka,sedan virkar man 4 fast maska i den andra maskan på kedjan, i  nästkommande maskan virkar du 1 fast mask,sedan i nästkommande maskan igen virkar du en fast maska v.s. 2 gånger 1 efter den andra virkar du 1-1 fast maska; 1 luft maska. Vrider du från höger till vänster sida och börjar om: 1:a maskan jobbar du inte,2:a maskan  du drar genom 4 gånger 1 fast maska , 1 fast maska,1 fast maska,1 luftmaska ,vrid och börja om så länge du behöver .

SLADD nr.2      Beskrivning:
Gör en kedja med 3 luft maska . 1:a maskan låt vara,dra en fast maska genom den 2:a maskan då har du 2 maska på nålen gör en omslag och dra den genom de två mask. på en gång.Vrid och börja om . Ta den maskan som du har på nålen ,dra genom de 2 mask. som du ser på nedre delen av sladden och nu har du 2 mask. på nålen.Gör en omslag och dra genom de 2 mask. som du har på nålen.Gör om så långt du behöver!

SLADD nr.3    Beskrivning:
Gör en kedja med 3 luft maska.1:a maskan ska du låta vara. I den 2:a maskan ska du virka 1 fast maska,Genom den 3:e maskan på kedjan ska du dra 3 gånger 1-1 fast maska, 1 luft maska.Vrid och börja om  så lång du behöver.

SLADD nr.4    Beskrivning:
Gör en kedja med 4 maska och sedan virka 4 fasta maska ,1 luft maska,vrid och gör 4 fasta maska,1 luft maska.Vrid och börja om hur många gånger du behöver! Denna modellen kan du göra bredare eller tunnare v.s. med 2 ......6 maska.

SLADD nr.    Beskrivning:
Gör en kedja på 4 maska.Jobba inte 1:a maskan.Gör 4 gånger 1 efter den andra ,1-1 stolpe i den 4:e maskan.Varje stolpe ska du virka ihop med den maskan som finns på nålen till slut har du kvar en maska på nålen då virkar du till 3 maska då har du en kedja med 4 maska .Härifrån börjar du om på samma sätt hur länge du behöver!
De flesta av de 5 sladden som jag har beskrivit här är väldigt flexibla att jobba med utom den 4:e därför används den inte så gärna på en point lace spets eventuellt på en modell som är perfekt fyrkantig.
Jag hoppas att jag kunde hjälpa med beskrivningarna och önskar er...EN SOLIG DAGRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...