Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


tisdag 20 september 2011

Ny teckning och hur man fyller blommorna och bladen

Det är dags för ny teckning från mammas böcker! Förstås ska ni få olika modeller för att fylla i blommorna och bladen. Nästkommande teckningen är på en medelstor point lace duk .Själva teckningen representerar en kvart av spets duken och har 7 blommor,3 blommor åt varje halv del och en blomma i mitten.Bladena är grupperade runtom blommorna,på kanten.Fötterna som binder ihop olika delar (blommor och blad) med varandra , är gjorda med pikoter. Först kommer bilden på teckningen och sedan några bilder som representerar hur man fyller i mitten av blommorna eller bladen.
en kvart av teckningen på en medelstor oval spets duk

Och nu kommer några bild på hur jag rekommenderar att ni ska fylla i blommorna eller bladen
hur kan man väva mitten av blomman
En  motiv för att väva in bladen .Först ska man göra en spiral,  längst bladen, och sedan väva halva spiralen, genom att börja från kanten inåt mitten och sedan, ska man väva åt andra sidan  utåt mot kanten,dra tråden genom den virkade sladden och börja om .Man ska väva i spiral  från ena halvdelen till den andra.
Här ser ni, en annan motiv som man börjar med, genom att dra en dubbel tråd, längst mitten av bladen, och sedan göra en spiral, från ena sidan till den andra sidan, genom att följa tråden i mitten (dra runt dubbel tråden som går längst mitten av bladen)räkna 5 steg och sedan börja om på samma sätt.När man gjorde hela bladen, då ska man börja om, från ena sidan till den andra sidan, genom att dra tråden runtom dubbel tråden, och vrida runt mitten av varje spiral som på bilden.
detta motiven går utmärkt med blommorna 
en annan form av motiv att väva blommorna med som man gör genom att dra 7 dubbel tråd från mitten av blomman utåt.Man ska räkna 4 steg emellan varje tråd och dra tråden genom sladden och när man  har dragit alla 7 dubbel tråd då börjar man att väva från mitten av blomman utåt.Man ska räkna (väva 6 steg) och sedan lämnar man 1-1 dubbel tråd av varje sida och fortsätta vidare 6 steg,lämna åt sidan 1-1 dubbel tråd och fortsätta vidare tills man har att väva bara en enda  dubbel tråd i mitten av blomman.
Hur man gör fötter med pikoter: man drar en dubbel tråd från en blomma till den andra, och sedan vrider man runt dubbel tråden . När man är på halva väggen, då vrider man tråden runt nålen 3-4 gånger och sedan drar man nålen genom, och fixerar man tråden med en stygn i mitten och fortsätter vidare .

Jag hoppas att ni blir nöjda med beskrivningen på grund av att bilderna är inte så bra gjorda (för att jag är en urusel fotograf)!

HA EN BRA DAG!
  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...