Hej och välkommen till min blogg!

In this blog you can find all my creations and other creative talents from the world of lace! I welcome all lace lovers worldwide!

I min blogg hittar du alla mina kreationer inom spets och spetsliknande broderi och andras från hela världen som har värdet av kvalité!


tisdag 6 september 2011

vindruvor i point lace

Jag observerade att det finns många som söker efter virkade vindruvor! Därför tänkte jag presentera er 1 till modell (teckning) som representerar virkade vindruvor.
modellen är ifrån en tysk tidning*LENA* och representerar virkade vindruvor kombinerade med point lace sladd (lasett) och  fötter som binder ihop delarna emellan (fötterna är gjorda med pikoter)
den andra delen av teckningen
Teckningen representerar en bård med virkade vindruvor som man kan sy på en gardin (nedre delen ). Som ni ser här på teckningen, man kan göra vindruvorna i valfri färg och bladen i grönt (olika nyanser av grönt) och själva sladden kan vara natur färgad och fötterna emellan kan vara också natur färgade.
Själva vindruvorna kan man göra på olika sätt: man kan virka en kedja med t.ex. 8 maskar och sedan gå runt 3-4 gånger med enkel stolpe och den ser ut så som på bilden nedan....
 Eller.....man kan virka en kedja med 8 maskar och sedan virka 3-4 gånger runt på samma sätt som på före detta bilden, och den 5:e raden, gör man genom att dra tråden genom mitten av vindruvan (mitten av hållen) utan att dra  för hårt, och virka en mask och upprepa så många gånger tills hållen i mitten av vindruvan är fyllt och blir tjock.
Sedan, sätter man samma tråd i en sy nål, och drar man tråden runt inuti vindruvan, för att fixa den, och sedan drar man tråden uppifrån neråt, genom att sy runt varje stolpe för sig, och för att avsluta på rätt sett drar man tråden inuti vindruvan 2 gånger sedan klipper man av resten av tråden. Ni ska göra som på bilden nedan....
minna vindruvor är virkade som på beskrivningen och sedan sydda med sy nål runt varje stolpe 

på bilden ser ni en vindruva som är gjort med sy nål och när hållen på mitten är fylld då börjar man sy runt varje stolpe för sig 

 Den lättaste vägen  att  virka en vindruva blad är som på bilden : varje blad för sig och sedan sy ihop 3 blad    
vid sidan som på bilden nedan....

JAG HOPPAS ATT JAG KUNDE BIDRA TILL LITE INSPIRATION! 
ÖNSKAR ER EN BRA DAG !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...